Sobey Milik Terengganu

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan dan NGO

ISU perpindahan bekas tekong negara, Zulkifli Abd Razak bersama pasukan Kelantan Warriors akhirnya terlerai apabila pemain itu sah menjadi milik skuad Terengganu Turtles dalam mengharungi saingan Liga Sepaktakraw Malaysia (STL) yang dijadualkan bermula pada 2 September ini.

Pengesahan itu diumumkan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia, Sukan dan Badan Bukan Kerajaan Negeri Terengganu, Wan Sukairi Wan Abdullah yang mengakui sudah mencapai kata sepakat dengan pemain kelahiran Terengganu itu.

Beliau juga turut akui pihak pengurusan Kelantan Warriors juga sudah bersetuju dan akur selepas pemain itu tidak dilepaskan bermain dengan pasukan itu musim ini.

“Alhamdulillah semuanya sudah selesai dan pemain itu sah menjadi milik Terengganu selepas persetujuan dicapai antara kedua-dua belah pihak selain pihak pengurusan Kelantan Warriors.

“Lagipun pemain itu memaklumkan berminat beraksi bersama dengan Terengganu dan dalam masa sama Persatuan Sepaktakraw Negeri Terengganu (PSNT) juga berminat untuk mendapatkan khidmat pemain itu, jadi sekarang isu dia berpindah ke Kelantan tidak timbul lagi,” kata Wan Sukairi.

Ketika ditanya punca pemain yang lebih mesra dipanggil Sobey itu menerima tawaran Kelantan Warriors sebelum ini, Wan Sukairi enggan mengulas lebih lanjut sebaliknya menjelaskan pemain itu sudah meletakkan syarat jika pasukan berkenaan mahu dapatkan khidmatnya musim ini.

“Pemain itu memberikan syarat persatuan itu perlu berhubung dengan PSNT terlebih dahulu selain perlu mendapatkan pelepasan daripada majikannya jika berminat mendapatkan khidmatnya,” katanya.

Semalam, jurulatih Terengganu Turtles, Mohd Futra Abdul Ghani akui terkejut selepas mendapat perkhabaran pemain berkenaan yang sudah didaftarkan beraksi bersama pasukannya menerima tawaran daripada Kelantan Warriors.

Sumber : MYMETRO
Oleh : Malik Muhamad

Previous Article

Permohonan Inisiatif Prihatin Sukan 2020

Next Article

Kerajaan Terengganu Rangka Pelan Program Untuk Bekas Atlet